Een grote stap voorwaarts

door | okt 14, 2020

Dat we ons in een gekke en bizarre tijd begeven zei ik in de vorige nieuwsbrief ook al. En dat we daar nog steeds niet uit zijn blijkt maar weer gezien de recente ontwikkelingen.

Dat de coronacrisis geen tijd was voor vernieuwende initiatieven in de zorg zal voor jullie ook geen verrassing zijn. Maar dat het ook een tijd is geweest waarin heel erg veel is gebeurd op het gebied van Bedhoodie willen we via deze weg toch ook graag met jullie delen.

Even kort terug naar de oorsprong… zoals jullie weten ben ik al sinds lange tijd verbijsterd over het feit dat we zieke mensen zo kwetsbaar in openbare ruimtes van ziekenhuizen ‘tentoonstellen’’. Al snel bleek gelukkig dat ik daar niet alleen in stond. Zowel patiënten als medewerkers trokken aan de bel: ‘’dit voelt niet goed’’. ‘’Wel digitale privacy maar geen fysieke?’’. Mogen we kwetsbare mensen die afhankelijk van ons zijn, zo onbeschermd in gangen laten staan, vervoeren of samen op kamers laten zijn? Steeds meer mensen dachten (en denken) hierover na. En veel mensen vonden dat het anders moest kunnen. Daarom kwam in 2017 de Bedhoodie B.V. Coöperatie tot stand.

Mede dankzij jullie investeringen konden we eindelijk echt aan de slag met onze ideeën. En sindsdien houden we jullie zoveel mogelijk op de hoogte van onze ‘bumpy bedhoodie road’ naar instelbare fysieke privacy voor patiënten die daar behoeften aan hebben. We dachten samen met ontwerpbureau Panton, zorgverleners en patiënten over een bedhoodie voor vervoer, meerpersoonskamers en behandelstoel.

Op dit moment is de (instelbare) kap voor de behandelstoel nog steeds het verst gevorderd. Hij is zo goed als klaar voor gebruik: betaalbaar, veilig, makkelijk te bedienen, voldoet aan de normen van hygiëne en past binnen de logistieke processen.

Maar hoe breng je nu het prototype naar de markt ? En wat wordt onze volgende stap daarin?
Voor ons is een van die stappen het aangaan van een partnerschap met Wesseling BV. Meer hierover vertellen we je graag verderop in deze nieuwsbrief, maar we zijn zeer verheugd over deze mooie samenwerking.

En ook al beseffen we maar al te goed dat op dit moment corona de topprioriteit is in de ziekenhuizen, wij kijken vooruit, over de crisis heen en wij gaan door met onze missie.