Bedhoodie Updates Oktober 2020

door | okt 14, 2020

Het mag duidelijk zijn dat het opzetten van innovatieve projecten in de zorg in deze rare tijden niet vanzelfsprekend is. 

Niettemin hebben we achter de schermen zeker niet stil gezeten. Zo is de eerste productvideo gereed – zie hieronder. Maar er gebeurt meer dat ons doel dichterbij brengt.

Producten
In de eerste plaats zit er vaart in de productontwikkeling
. We hebben besloten om het huidige ontwerp voor de Bedhoodie type Behandelstoel in productie te nemen, om zo snel mogelijk de markt te kunnen betreden.

Onze partner Wesseling B.V.  heeft inmiddels 50 kunststof adapters (dat is dat witte ding waar de hoodies op bevestigd worden) 3D laten printen. Deze adapters zijn in 2019 ontwikkeld door ontwerpbureau Panton. 3D printen is de slimste productiewijze voor de fase waarin we ons bevinden. En tevens de meest milieuvriendelijke.

Begin augustus 2020 is voor de productie van de kartonnen kap 8.000 kg van het duurzame Paperwise papier besteld. Die partij staat klaar bij De Groot drukkerij voor productie van een eerste batch van 10.000 stuks. Van deze 8.000 kg kunnen we totaal zo’n 50.000 hoodies maken.

Samenwerking met diverse ziekenhuizen

Inmiddels lopen er ook diverse gesprekken bij ziekenhuizen die hun interesse getoond hebben. Eind oktober 2020 (als corona geen roet in het eten gooit) staat een tweede gesprek met het Haga Ziekenhuis in Den Haag gepland over het starten van een pilot op de afdelingen Dialyse en Dagbehandeling.

Voor het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ) in Utrecht zijn we bezig om een speciale adapter voor de kleinere behandelstoelen voor kinderen passend te krijgen. Daarna gaan we ook daar een pilot starten.

In het LUMC (Leiden) gaat Wesseling begin 2021 de eerste behandelstoelen inclusief Bedhoodie leveren.

Diverse andere ziekenhuizen hebben vóór corona aangegeven geïnteresseerd te zijn in de Bedhoodie. Twee nieuwe ziekenhuizen hebben recent hun interesse kenbaar gemaakt. De eerste gesprekken vinden ook daar binnenkort plaats.

En tot slot heeft een van de grootste producenten van behandelstoelen in de EU, gevestigd in Duitsland, recent zijn interesse getoond.

Kortom, veel stappen gezet. Nog veel stappen te zetten. Het doel komt dichterbij!