De eerste pilot van de stoelhoodie

door | nov 29, 2019

In 2019 ben ik wederom lichtelijk verbijsterd, om te leren over alle voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een pilot te starten in een ziekenhuis. Maar het is ons gelukt: Alles is gereed om in het Meander de stoelhoodie variant  te gaan testen. In deze nieuwsbrief lees je alle updates daarover. Daarnaast wil ik via deze weg nogmaals benadrukken hoe fijn en constructief onze samenwerking met o.a. Panton en het Meanderziekenhuis verloopt. Zo waardevol om zulke partners om je heen te hebben tijdens een dergelijk proces.

We starten nu met de pilot. Mede mogelijk gemaakt door alle investeerders. De volgende mijlpaal is ook een zeer belangrijke: het vinden van grote investeerders om de echte productie in gang te gaan zetten!

Op 19 oktober jl stond er een artikel in NRC Economie waarin werd aangehaald hoe moeilijk het was geweest om grote investeerders te vinden voor de robot die er nu in de zorg is voor ouderen. ”Iedereen zei: helemaal geweldig …ga zo door….prachtig initiatief…Als elke schouderklop een euro was geweest.” Ik dacht dit kan zo maar gaan over onze hoodie. Als al het enthousiasme van anderen kon worden omgezet in geld dan was de hoodie er ook al.
Maar zo stond er ook dat het investeerdersklimaat in Nederland er een is van koudwatervrees, want het moet elders bewezen en ontwikkeld worden. Daar ligt nog een uitdaging voor ons. Of misschien moeten we het zo stellen: laten wij de investeerders uitdagen!

We hebben namelijk een groot voordeel. Wij, de Bedhoodie BV zijn redelijk uniek!  Bij slechts 0,8 % van de startups staat een vrouw aan het roer en een gemengd team slechts bij 5,7 %, aldus  Prins Constantijn in ‘it is a mans world’ (NPO). Dus we zouden makkelijk vindbaar moeten zijn voor investeerders die deze uitdaging aandurven.

Zo kan ik onze tweede Nieuwsbrief niet alleen openen maar ook eindigen met verbijstering. Slechts 0,8% procent met een vrouw aan het roer?

Nicole Plum – Founder & CEO Bedhoodie