“Tentoonstelling” van zieke mensen

door | okt 7, 2019

’In 2009 was ik verbijsterd dat we zieke mensen zo kwetsbaar in openbare ruimtes van ziekenhuizen ‘tentoonstellen’ zoals Carlo Schippers verderop in deze nieuwsbrief zo treffend omschrijft. Dat moeten we toch niet willen!

Deze week zag ik in het ziekenhuis waar ik werk een patiënt in een behandelstoel die een tijdschrift voor haar gezicht hield om zich te beschermen tegen de blikken van binnenkomers. Jullie begrijpen dat het mij niet snel genoeg kan gaan om patiënten instelbare privacy te bieden: de bed-of stoelhoodie.

Maar de weg om van idee naar productrealisatie te komen gaat niet over een nacht ijs. Ik had niet kunnen bevroeden wat er allemaal bij komt kijken. Het is doorzetten, vallen en opstaan, risico’s nemen, dalen maar ook geweldige pieken als er iets lukt.

Gelukkig zijn we een topteam. We vullen elkaar goed aan. En Panton, het bureau dat het prototype heeft gemaakt is een in alle opzichten fantastische partner. Wat er bij de prototyping allemaal komt kijken daar kunnen we een andere keer nog meer over vertellen. Zo ook over patenten en patentaanvragen doen die tot gevolg hebben dat we jullie nog geen plaatjes kunnen laten zien.

Last but not least dank aan jullie allemaal, die in ons geloven, en  die certificaten hebben gekocht waardoor we op onze weg naar realisatie weer cruciale stappen hebben kunnen zetten. Dank je wel! Via deze nieuwsbrieven willen we jullie vertellen wat we doen om instelbare privacy mogelijk te gaan maken voor patiënten.

Nicole Plum – Founder & CEO Bedhoodie