bedhoodie in 2022

door | nov 23, 2022

Het jaar 2022 startte waar we in ’21 gebleven waren: bij corona. Dus weer een uitdaging voor de zorg, dat zal jullie ook niet ontgaan zijn. De kranten stonden en staan bol van berichten over de tekorten in de zorg, de drukte en de overbelasting. Het moge duidelijk zijn, het is niet de beste voedingsbodem geweest om een innovatief product uit te proberen. Een product dat door iedereen sympathiek gevonden wordt, maar door werkdruk van overbelaste zorgmedewerkers nog niet tot zijn recht is gekomen zoals we dat wilden.

Maar toch is er ook in 2022 van alles gebeurd , gedaan en vooral geleerd.

Want zo kwam er een pilot in België! Wellicht in een iets andere vorm dan we hadden gewild, maar daarover later meer. Het bracht ons weer een stap verder en van het een kwam het ander. Want naast een pilot bij AZ Groeningen in Kortrijk wist ook een andere Belgische partij, ons te vinden. Zo werden we benaderd door Woonzorgnet Dijleland, een overkoepelende organisatie van woonzorgcentra. En zij vonden de Bedhoodie vooral interessant om mogelijk prikkels weg te nemen voor mensen met dementie. Getest is of de Bedhoodie als ‘afschermingsproduct’ kan dienen waardoor prikkels minder worden. Helaas is hier vooralsnog geen concrete samenwerking uit voort gekomen maar ook dit bracht ons weer op een ander spoor.

Want door de vraag uit België m.b.t. de doelgroep dementie, zagen we weer potentie om de Bedhoodie mogelijk te introduceren in een nieuwe markt. Daarom hebben we onze website geüpdatet, met als doel om onze doelgroep te verbreden. Vier miljoen Nederlanders moeten leven met overprikkeling en (chronische) vermoeidheid door bijvoorbeeld hersenletsel, dementie of psychische problemen. Ook voor deze doelgroepen kan de Bedhoodie van toegevoegde waarde zijn.

En eerlijk is eerlijk, ook al gaan we graag van het positieve uit en blijven we onszelf ontwikkelen en opnieuw uitvinden, soms was en is het best moeilijk om de moed erin te houden, maar we zullen altijd blijven geloven in het product. En verandering heeft de tijd nodig om normaal te worden. Nu voelen patiënten zich nog soms bekeken omdat ze iets anders doen dan anders en dat gevoel moet eraf. Zoals een van onze ambassadeurs en verpleegkundige Carlo Schippers, op onze website, zo treffend zegt: 

En met die overtuiging gaan we er vol voor en sluiten we dit jaaroverzicht dan ook graag af met een paar mooie vooruitblikken. Zo hebben we een gesprek in de planning met een verpleeghuis Vecht en IJssel in Utrecht waar we de hoodie gaan demonstreren om te kijken of we daar iets voor de bewoners (met dementie) kunnen betekenen.Vanaf begin december doen we een pilot op de dialyse-afdeling van Deventer Ziekenhuis.
En we staan binnenkort in de top100 ‘inspirerende ontwerpen voor gezondheid en geluk’ van de Healthhub Utrecht.  

Kortom we gaan wederom vol goede moed het komende jaar in en willen jullie bedanken voor al jullie steun en vertrouwen.

Nicole