2021- Achter de coulissen

door | dec 17, 2021

De coronapandemie heeft iedereen wereldwijd al twee jaar lang behoorlijk in haar greep. Het legt een gigantische druk op de acute zorg in alle ziekenhuizen. De impact is groot voor iedereen en het leidt tot onzekerheid. Patiënten horen dat hun operatie of behandeling wordt uitgesteld. Soms al voor de tweede of derde keer. Ze worden bang, verdrietig of boos. Zorgverleners kunnen niet altijd meer de zorg geven volgens de hoogste standaarden. Dit doet afbreuk aan hun beroepstrots. We hebben dat met zijn allen nog nooit eerder meegemaakt. De situatie is ongekend. We wensen zorgverleners en patiënten dan ook veel sterkte in deze tijden.

In deze tijden is er maar beperkte tijd en ruimte voor innovatie in ziekenhuizen anders dan alles dat met Covid te maken heeft. Wij zouden liegen als we zouden zeggen dat we het niet erg vinden dat we ons product nog niet kunnen verkopen.
Natuurlijk vind ik het ook jaloersmakend en tevens idioot gek dat in zo’n tijd als deze, Tesla CEO Elon Musk een hebbedingetje op de markt kan brengen. De zogeheten ”cyberwhistle”, een fluitje dat om welke reden dan ook direct is uitverkocht. Dat Apple in dezelfde tijd een doekje op de markt brengt dat iPhones oppoetst en dat ook uitverkocht is. En dat er voor de bescherming van kwetsbare mensen zoveel hobbels te nemen zijn. Maar dat terzijde.

In de luwte zijn wij uiteraard doorgegaan en is er heel hard gewerkt aan een nieuw product. Zo hebben we een prachtige hoodie voor vervoer ontwikkeld waar we bijzonder trots op zijn. Eind december start er in België in AZ Groeninge in Kortrijk een pilot waar we deze hoodie gaan testen. We hebben er samen aan gewerkt met onder andere Panton, Wesseling en uitvoerig getest met verpleegkundigen en patiënten vervoerders.

Daarnaast hebben we onze eerste algemene ledenvergadering gehouden waar we onze investeerders konden bijpraten over alle ontwikkelingen. Tijdens deze ALV zei Daan Wesseling: ”we willen meer zijn dan alleen de leverancier van een stalen frame”.
Een mooie beeldspraak van onze gewaardeerde partner. Lees verderop in deze nieuwsbrief het volledige interview met Daan om nader kennis met hem te kunnen maken.