cropped-bedhoodie_logo
Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Bedhoodie.

De eerste Bedhoodie nieuwsbrief is nu dan eindelijk een feit. Achter de schermen zijn we al tijden druk bezig met alle ontwikkelingen rondom Bedhoodie en we zijn dan ook verheugd dat we nu in de gelegenheid zijn om jullie via deze manier daarvan ook op de hoogte te brengen en te houden. We zijn dan ook zeer benieuwd naar jullie reacties en wensen jullie voor nu alvast veel leesplezier toe.

Namens het hele Bedhoodie team dank voor het lezen en jullie support.

Nicole Plum
’In 2009 was ik verbijsterd dat we zieke mensen zo kwetsbaar in openbare ruimtes van ziekenhuizen ‘tentoonstellen’ zoals Carlo Schippers verderop in deze nieuwsbrief zo treffend omschrijft. Dat moeten we toch niet willen!
Deze week zag ik in het ziekenhuis waar ik werk een patiënt in een behandelstoel die een tijdschrift voor haar gezicht hield om zich te beschermen tegen de blikken van binnenkomers. Jullie begrijpen dat het mij niet snel genoeg kan gaan om patiënten instelbare privacy te bieden: de bed-of stoelhoodie.
Maar de weg om van idee naar productrealisatie te komen gaat niet over een nacht ijs. Ik had niet kunnen bevroeden wat er allemaal bij komt kijken. Het is doorzetten, vallen en opstaan, risico’s nemen, dalen maar ook geweldige pieken als er iets lukt.
Gelukkig zijn we een topteam. We vullen elkaar goed aan. En Panton, het bureau dat het prototype heeft gemaakt is een in alle opzichten fantastische partner. Wat er bij de prototyping allemaal komt kijken daar kunnen we een andere keer nog meer over vertellen. Zo ook over patenten en patentaanvragen doen die tot gevolg hebben dat we jullie nog geen plaatjes kunnen laten zien.

Last but not least dank aan jullie allemaal, die in ons geloven, en die certificaten hebben gekocht waardoor we op onze weg naar realisatie weer cruciale stappen hebben kunnen zetten. Dank je wel! Via deze nieuwsbrieven willen we jullie vertellen wat we doen om instelbare privacy mogelijk te gaan maken voor patiënten. En voor diegene die nog willen investeren of certificaten willen bijkopen, via deze link kom je rechtstreeks op onze fundingpagina’’
  • Nicole Plum - Founder & CEO Bedhoodie B.V.
Updates

Patent
Uit een uitgebreid patent-vooronderzoek is naar voren gekomen dat onze hoodie ‘patenteerbaar’ is. Dat op zich is al heel positief nieuws! We hebben inmiddels een aantal slagen in productontwikkeling moeten afwachten alvorens we écht helder kunnen krijgen wat we specifiek willen gaan beschermen/vastleggen. Het aanvragen van een patent is helaas niet (laten) schrijven, indienen en klaar. Zonder in detail te treden, zal de aanvraag gericht zijn op 3 aspecten van de oplossing; de (disposable) hoodie, de adapter (waar de hoodie in vastgemaakt wordt) en de combinatie hoodie/adapter. Het akkoord voor het schrijven van het patent hebben we inmiddels gegund aan Gemeas Patents B.V. Naar verwachting zal het schrijven van deze aanvraag ongeveer 8 weken in beslag nemen.

Funding
We zitten inmiddels op 59% van het doelbedrag! Kortom, we gaan de goede kant op. We blijven het hier zeggen; wie zijn netwerk een mooie tip wil geven voor een zinvolle investering: het wordt nog altijd heel erg gewaardeerd als je mensen wijst op onze website www.bedhoodie.com. Tevens zjin we druk bezig met het voorbereiden van een 2e funding-campagne. De patent-aanvraag versterkt onze potentiële waarde en de voorspelling is dan ook dat we tegen een hogere waardering geld kunnen ophalen. Dit betekent dat jouw investering meer waard wordt.

Volgende stappen
De live-testen in Meander MC plannen we nu ná het indienen van de (complexe) patent-aanvraag. Verwachting is dat dit begin november 2019 zal plaatsvinden. In de tussentijd, tussen nu en de live-testen in, starten we gesprekken met productiepartners. Planning is dat we vanaf april 2020 de markt op kunnen met definitieve productieversie.

In gesprek met….

Wij vinden het bij Bedhoodie belangrijk om zoveel mogelijk ervaringen, verhalen, tips/tricks en input te krijgen vanuit verschillende kanten. Daarom gaan we geregeld in gesprek met mensen die graag hun gedachten delen over het belang van de Bedhoodie en/ of eventuele verbeterpunten.
Deze keer waren we in gesprek met verpleegkundig specialist Carlo Schippers over de Bedhoodie
thumbnail_Carlo 003
“Eigenlijk zijn het gewoon ongewenste intimiteiten, en biedt de bedhoodie daar bescherming tegen”, zegt verpleegkundig specialist Carlo Schippers over het te kijk liggen als je op je kwetsbaarst bent. “Maar wij voelen dat niet zo, omdat het voor ons als vaste bewoners van dit ziekenhuis gewoon geworden is, wat patiënten hier allemaal doormaken. Wij steken mensen in een raar operatiejasje, en rijden hen dan onbeschermd voor de blikken van anderen door het ziekenhuis. Wij zijn er zo aan gewend dat we denken dat het normaal is. NOT.

Onlangs was mijn vrouw hier kort opgenomen. Ik wilde haar nog even zien voordat ze naar de ok zou gaan, maar ze werd wat vroeger opgehaald dan gepland en ik kwam haar zodoende tegen toen ze net de lift uitgereden werd. Dat was zo’n rare, onverwachte confrontatie. Ook ik ben gewend aan ‘tentoongestelde patiënten’, maar ik kan je vertellen dat het ineens heel anders was toen ik het beeld zag als partner van de patiënt.”

“Gebrek aan fysieke privacy is niet meer van deze tijd”

Eigenlijk is het natuurlijk raar dat we anno 2019 patiënten hier nog aan blootstellen. De Bedhoodie komt hoe dan ook geen dag te vroeg, zeker voor afdelingen waar patiënten heel ziek zijn. Ik denk dat mensen het niet nog decennia blijven accepteren. Zij willen denk ik serieus genomen worden over wat zij zich moeten laten welgevallen in een ziekenhuis. Zeker, ze hebben vaak niet veel te kiezen, en als je kwetsbaar bent doe je makkelijk water bij de wijn. Die afhankelijkheid zet een rem op hun emancipatie, maar het gebrek aan fysieke privacy blijft niet ‘voor eeuwig’ acceptabel. Als mensen zelf te ziek zijn om verbetering te eisen zullen hun naasten dat gaan doen. Volgens mij is dit over 15 jaar net zoiets als hoe je nu praat over de tijd dat mensen rookten op hun werkplek. Straks zeggen we beschaamd: ‘weet je nog, tot 2020 reden we patiënten gewoon door de gangen zonder hun bril op, gebit in, make-up op, bh aan… erg hè’.
Eigenlijk had zoiets als de bedhoodie natuurlijk allang moeten bestaan. Dat neemt niet weg dat het nog best moeite zal kosten om het geïmplementeerd te krijgen, om alle afdelingen ervan te doordringen dat het extra werk aan schoonmaak, nieuwe handling van bedden leren en dergelijke bij de basis van goede zorg hoort. Privacy is daar gewoon deel van.”

''Over 15 jaar zeggen we beschaamd: ‘Weet je nog, tot 2020 reden we ernstig zieke patiënten gewoon onbeschermd door de gangen, zonder hun bril op, gebit in, make-up op, bh aan… erg hè.’’
Volg je ons al?
We hebben accounts op o.a. LinkedIn, Instagram en Facebook. Het helpt ons als je ons volgt!
.
facebook instagram linkedin youtube website email