cropped-bedhoodie_logo
Onze eerste Nieuwsbrief opende ik met: ''In 2009 was ik verbijsterd dat we zieke mensen zo kwetsbaar in openbare ruimtes van ziekenhuizen ‘tentoonstellen.''
We staan daarin niet alleen en dat wisten we natuurlijk al wel. Maar hoe hartverwarmend vonden we de vele likes en positieve commentaren die we hebben gekregen op onze eerste Nieuwsbrief die door velen is gedeeld op LinkedIn. De reacties kwamen van patiënten, die een hoodie (instelbare privacy) heel erg gemist hebben, maar ook van zorgverleners en managers. DANK jullie wel daarvoor!

Nicole Plum

We zijn alweer een paar maanden verder. En ik had onze tweede nieuwsbrief eigenlijk kunnen openen met: In 2019 ben ik wederom lichtelijk verbijsterd, om te leren over alle voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een pilot te starten in een ziekenhuis.
Maar het is ons gelukt: Alles is gereed om in het Meander de stoelhoodie variant te gaan testen. In deze nieuwsbrief lees je alle updates daarover. Daarnaast wil ik via deze weg nogmaals benadrukken hoe fijn en constructief onze samenwerking met o.a. Panton en het Meanderziekenhuis verloopt. Zo waardevol om zulke partners om je heen te hebben tijdens een dergelijk proces.
We starten nu met de pilot. Mede mogelijk gemaakt door alle investeerders. De volgende mijlpaal is ook een zeer belangrijke: het vinden van grote investeerders om de echte productie in gang te gaan zetten!
Op 19 oktober jl stond er een artikel in NRC Economie waarin werd aangehaald hoe moeilijk het was geweest om grote investeerders te vinden voor de robot die er nu in de zorg is voor ouderen. ''Iedereen zei: helemaal geweldig …ga zo door….prachtig initiatief…Als elke schouderklop een euro was geweest.'' Ik dacht dit kan zo maar gaan over onze hoodie. Als al het enthousiasme van anderen kon worden omgezet in geld dan was de hoodie er ook al.
Maar zo stond er ook dat het investeerdersklimaat in Nederland er een is van koudwatervrees, want het moet elders bewezen en ontwikkeld worden. Daar ligt nog een uitdaging voor ons. Of misschien moeten we het zo stellen: laten wij de investeerders uitdagen!
We hebben namelijk een groot voordeel. Wij, de Bedhoodie BV zijn redelijk uniek! Bij slechts 0,8 % van de startups staat een vrouw aan het roer en een gemengd team slechts bij 5,7 %, aldus Prins Constantijn in ‘it is a mans world’ (NPO). Dus we zouden makkelijk vindbaar moeten zijn voor investeerders die deze uitdaging aandurven.
Zo kan ik onze tweede Nieuwsbrief niet alleen openen maar ook eindigen met verbijstering. Slechts 0,8% procent met een vrouw aan het roer?

Nicole Plum - Founder & CEO Bedhoodie
Updates

Patent
Aangaande het patent liggen we op schema. Afgelopen week op 25 November is de aanvraag officieel ingediend. Perfect getimed aangezien we volgende week zullen starten met de introductie van de bedhoodie voor de behandelstoel (stoelhoodie) aan de medewerkers van het Meander MC.
Waar we vervolgens met een pilot zullen starten.

Product Classification
De bedhoodie is geen medical device, geen accessory of a medical device en geen personal protective equipment. We zijn een general product en dat is heel goed nieuws (anders hadden we onder een heel strikt regime van regels, richtlijnen en toelatingseisen moeten werken en dat had het niet makkelijker gemaakt)! Deze classificatie uitgevoerd door Holland Innovative betekent dat we met relatief weinig middelen de verplichte risico-analyse kunnen beschrijven evenals de zogeheten intended use (waar het product voor gebruikt kan gaan worden).

Stoelhoodie
Naast de bedhoodie werken we zoals hierboven al even werd genoemd aan een variant die gebruikt wordt voor een behandelstoel. Denk bijvoorbeeld aan stoelen voor patiënten die op een afdeling Dagbehandeling chemokuren ondergaan. Of nierpatiënten die drie dagdelen per week voor hemodialyse naar een dialysecentrum gaan. De stoelhoodie is het product dat het verst gevorderd is in de ontwikkeling en marktvoorbereiding. Het werkt met 100% duurzame disposables op een vast aansluitpunt op de behandelstoel.
Dialysestoel_behandelstoel
Funding
We hebben inmiddels 63% van het doelbedrag binnen. Om wat grotere stappen in fundraising te kunnen zetten, willen we een of meerdere investeerders bij bedhoodie betrekken. Een aantal gesprekken hebben we al gehad en een aantal hebben we in december gepland staan.
Doel dat we nastreven is investeerders aan boord te krijgen die naast de inbreng van kennis en ervaring ook een belangrijk netwerk meebrengen dat de deuren van ziekenhuizen voor ons gemakkelijker opent.
In gesprek met….
Wij vinden het bij Bedhoodie belangrijk om zoveel mogelijk ervaringen, verhalen, tips/tricks en input te krijgen vanuit verschillende kanten. Daarom gaan we geregeld in gesprek met mensen die graag hun gedachten delen over het belang van de Bedhoodie en/ of eventuele verbeterpunten.
Deze keer waren we in gesprek met ex-patiënt / ervaringsdeskundige Jos de Vries over de Bedhoodie.
Jos de Vries
Jos de Vries : ‘’Vorig jaar ben ik enige tijd opgenomen in het ziekenhuis met een incomplete dwarslaesie en ik had tijdens mijn verblijf daar graag de mogelijkheid gehad om mezelf op bepaalde momenten even te kunnen terugtrekken. Daarom spreekt het concept van de Bedhoodie me aan - het feit dat je als patiënt zelf de regie hebt over het wel of niet prikkels krijgen van buitenaf of het wel of niet ‘’zichtbaar zijn’’ voor de buitenwereld.''

Instelbare Privacy
''Zeker op de momenten dat je jezelf niet goed voelt of als je kamergenoten bezoek ontvangen waar je zelf geen behoefte aan hebt op dat moment, dan is het fijn je even terug te kunnen trekken. Een gordijn dichtdoen lukte me op dat moment niet vanwege het feit dat ik me niet kon bewegen maar als ik iets zou hebben gehad dat ik zelf kon bedienen had me dat zeer waardevol geleken.

Ook bij vervoer per bed door het ziekenhuis, in mijn geval kon ik niet anders dan liggen en omhoog kijken. Je voelt je dan heel kwetsbaar en tegelijkertijd heb je het gevoel dat er van alles langs je heen gaat. Het is mens eigen om, of we dat nu willen of niet, te kijken naar mensen die in zo’n bed voorbij komen. Je ziet mensen op hun kwetsbaarste moment en denk wellicht: jeetje die is er slecht aan toe. Als je er dan zelf zo bij ligt, weet je dan ook dat mensen kijken en dat geeft je een heel ‘’exposed’’ gevoel. Het is eigenlijk een ongemakkelijke situatie voor zowel toeschouwers als de patiënt zelf''.
Volg je ons al?
We hebben accounts op o.a. LinkedIn, Instagram en Facebook. Het helpt ons als je ons volgt!
.
facebook instagram linkedin youtube website email